Zonwerend Glas voor Ramen

Zonwerend glas is een type beglazing dat wordt voorzien van een zonwerende coating. Op deze manier voorkomt u dat uw woning in de zomer omgevormd wordt tot een sauna, maar tegelijkertijd kunt u nog wel genieten van binnenvallend zonlicht.

Glas met factor tussen U = 0,77 W/m2K en U = 1,0 W/m2K

Zonwerende beglazing hebben een U-waarde tussen 0,77W/qmK en 1,0W/qmK afhankelijk dubbel of driedubbel glas volgens de nieuwe glasnorm NBN S 23-002. De glazen constructie is 4/16/4 (4mm floatglas / 16mm ruit scheiding / 4mm floatglas) bij dubbel glas en 4/12/4/12/4 (4mm floatglas / 12mm ruit scheiding / 4mm floatglas / 12mm ruit scheiding / 4mm floatglas) bij driedubbel glas.

Hoe werkt zonwerend glas

Zonwerend glas of warmtewerend glas werkt op reflectie en absorptie. Het laat wel het licht door, maar warmtewerend glas reflecteert de warmte. Voor kamers met veel ramen is zonwerend glas heel geschikt. Net als kamers waar de zon recht in schijnt (dakramen) en de temperatuur hoog oploopt. Zonwerend isolatieglas wordt ook veel toegepast bij serres.

Zonwerend glas verschilt van ander glas doordat er metalen en folies aan toegevoegd zijn om het zonlicht te absorberen of te weerkaatsen. Zonwerend glas laat tot 60% minder warmte door dan standaard dubbel of driedubbel glas. Zo heeft u wel het licht, maar niet de warmte van de zon.

Zonwerend glas maakt andere zonwering overbodig, zoals een screen. Veel mensen vinden zonwerend glas mooier dan een screen aan de gevel. Een zonnescherm houdt ook een groot deel van de lichtinval tegen. Daar heb je met zon- en warmtewerend glas geen last van.

Contacteer ons via 0800 266 09 voor een vrijblijvend offerte

Onze ramen en deuren zijn 100% Belgische PVC Ramen Belgische Productie

Vraag uw GRATIS offerte Bereken de prijs van uw ramen online!

Voordelen zonwerend glas

  • Warmte wordt gereflecteerd naar buiten en licht wordt doorgelaten
  • Veel goedkoper dan afzonderlijk screens plaatsen
  • De gordijnen kunnen ook in de zomer open blijven
  • Zonwerend glas verlaagt de energiekosten

Nadelen zonwerend glas

  • Zonwerend glas heeft een iets donkere kleur dan andere glassoorten
  • Warmte blijft iets langer binnen dan standaard dubbel glas
  • Zonwerend glas is iets duurder dan dubbel glas

Premies en Subsidies Zonwerend Glas

Vervangt u ramen van enkel glas of laag rendements-dubbel-glas met hoogrendementsglas, dan komt u in aamerking voor verschillende premies. U krijgt een premie van uw netbeheer voor het plaatsen van hoogrendementsglas en een verbeteringspremie indien uw woning minsents 20 jaar oud is. Is uw woning meer dan 25 jaar oud dan komt u in aanmerking voor een renovatiepremie. Daarnaast zijn er verschillende subsiedies per gemeenten die samen met uw aannemer aangevraagd kan worden.